Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 8 jan 2015

‘Publieke Omroep draagt bij aan tolerantie’

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heef zojuist op de nieuwjaarsreceptie in Hilversum een minuut stilte in acht genomen uit solidariteit met de collega’s in Frankrijk en het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting. Voorzitter Henk Hagoort nam daartoe het initiatief.

Tolerantie

Hagoort sprak over de NPO als een belangrijke verteller van het Nederlandse verhaal. ,,Door de verhalen die wij laten zien, bouwen we bruggen, breken we vooroordelen af en dragen we bij aan begrip en tolerantie."

Parijs

Volgens Hagoort ,,is het Nederlandse verhaal geen vrijblijvend verhaal. Het is verbonden met waarden waar we als Nederland trots en zuinig op zijn: vrijheid, tolerantie en solidariteit. De trieste gebeurtenissen gisteren in Parijs bewijzen helaas de noodzaak hiervan. Die waarden moeten elke dag worden doorverteld, geactualiseerd en bevochten. En daar willen we als publieke omroep een bijdrage aan leveren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Publieke Omroep draagt bij aan tolerantie’
Sluiten