Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 31 jan 2015 / 16:10 uur

Prostituees niet blij met Wallenprotest CU-jongeren

De jongerenafdeling houdt zaterdag op de Amsterdamse Wallen een protest om mensen attent te maken op mensenhandel. De prostituees moeten hier echter niets van hebben, zo meldt stadszender AT5.

De Christelijke jongeren hebben zich verenigd in het Meldpunt Mensenhandel en gaan hiermee de straat op om misstanden in de prostitutie aan te kaarten.

Lees ook: EO in Metro met ‘Pooier zoekt onderdanige slet’

Kruistocht

Oud-prostituee Mariska Majoor: "Dit is een nieuw hoogtepunt in de kruistocht tegen prostitutie." Majoor staat tegenwoordig aan het hoofd van PROUD, vakbond voor sekswerkers. "De christenfundamentalisten maken klanten bang terwijl het merendeel van de vrouwen op de Wallen gewoon rustig wil kunnen werken," stelt ze tegen de zender.

Lees ook: Amsterdam wil leeftijdsgrens prostitutie verhogen

Taboe

Majoor ontkent niet dat er misbruik plaatsvindt, maar ageert wel tegen de manier waarop de jongeren hun protest voeren. "Nu lijkt het namelijk alsof alle sekswerkers slachtoffer zijn van misstanden in de sector. Dat terwijl de politie er op de Wallen bovenop zit. Hiermee vergroot je alleen het taboe op sekswerk," aldus Majoor.

Christenfundamentalisten

PROUD heeft de jongerenorganisatie opgeroepen de Wallen met rust te laten. Volgens Majoor zitten de prostituees er helemaal niet op te wachten om gered te worden door ‘Christenfundamentalisten’. "Ga geen politiespelen, stop de bangmakerij en laat sekswerkers gewoon met rust".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prostituees niet blij met Wallenprotest CU-jongeren
Sluiten