Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 15 jan 2015 / 07:58 uur

Prinsjesdag straks mogelijk zonder koffertje

De kans bestaat dat prinsjesdag straks verloopt zonder het indienen van de rijksbegroting. Volgens de Volkskrant is het inmiddels onderwerp van gesprek op hoog politiek niveau.

Wat overblijft is een dag met Gouden Koets en troonrede, maar zonder dat beroemde koffertje.

Strengere Europese begrotingsdiscipline

De aanleiding voor het eventueel verdwijnen van het koffertje is de steeds strengere Europese begrotingsdiscipline. Die eist dat de departementale begrotingen voor eind december door het parlement – de Tweede én de Eerste Kamer – zijn. Dat bleek het afgelopen jaar onmogelijk. De tijdsdruk is te hoog. Zo zitten Brussel en Prinsjesdag elkaar danig in de weg.

In december is er al overleg geweest over de kwestie tussen de premier en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer: Mark Rutte, Ankie Broekers-Knol en Anouchka van Miltenburg. Een uitkomst is er nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prinsjesdag straks mogelijk zonder koffertje
Sluiten