Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 2 jan 2015 / 11:35 uur

Pools restaurant weert Poetin aanhangers

Een restaurant in het Poolse Gdynia weert gasten die achter het beleid van de Russische president Vladimir Poetin staan. Bij de ingang van het restaurant genaamd Mala Ukraina (‘Klein Oekraïne’) staat een bord met de tekst ‘Verboden voor aanhangers van Poetin’, zo schrijft de krant Gazeta Wyborcza.

De twee eigenaren van het restaurant, Viktoria en Vadim Sikerko, zijn recent uit de Oekraïense hoofdstad Kiev gevlucht om een nieuw bestaan op te bouwen in Polen.

Lees ook: dossier Vladimir Poetin

In een interview met de krant zegt het echtpaar dat Poetin een beleid hanteert dat het leven van vele Oekraïners verwoest. "Wij zijn naar Polen getrokken, maar een groot deel van onze familie woont nog in Oekraïne", zo zegt Vadim Sikerko. Volgens het echtpaar worden Russen die het beleid van de Russische president niet steunen ‘niets in de weg gelegd’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pools restaurant weert Poetin aanhangers
Sluiten