Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 2 jan 2015

‘Poging Jordaanse piloot te redden mislukt’

Amerikaanse commando’s zouden hebben geprobeerd een Jordaanse piloot te bevrijden uit de handen van IS (Islamitische Staat). De bevrijdingspoging moest echter worden afgebroken toen Amerikaanse helikopters zwaar onder vuur werden genomen boven de stad Raqqa. Dat heeft de krant International Business Times (IB Times) vrijdag gemeld.

Die stad is de hoofdstad van het kalifaat van IS. De bewuste piloot stortte vorige week vlakbij Raqqa neer met zijn straaljager. Hij overleefde de crash dankzij zijn schietstoel, maar belandde in handen van terreurgroep IS. In een door IS gepubliceerd interview met hem staat dat de piloot weet dat hij gedood zal worden.

De Amerikanen zouden volgens IB Times donderdag een poging hebben gewaagd om de piloot te redden. Lokale waarnemers hebben bevestigd dat de Amerikanen een operatie uitvoerden boven Raqqa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Poging Jordaanse piloot te redden mislukt’
Sluiten