Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 21 jan 2015 / 14:05 uur

Passagiers openen nooduitgang wegens defecte airco

Passagiers van een vliegtuig in Brazilië werden gedwongen de nooduitangen te openen. Het toestel stond op het punt op te stijgen, maar de airconditioning werkte niet. Daardoor zaten de passagiers in 40 graden hitte. Dat meldt The Mirror.

Frisse lucht

De bemanning wilde de luchthaven verlaten, maar het cabinepersoneel en de passagiers weigerden. Ze openden de nooduitgangen in een wanhopige poging frisse lucht te krijgen. Gelukkig voor de inzittenden stond het toestel nog aan de grond.

Het vliegtuig zou de passagiers van Rio de Janeiro naar Sao Paulo brengen. Na het openen van de nooduitgangen zaten de passagiers nog een uur vast in het toestel. Daarna mochten ze er eindelijk uit.

Lees ook: Passagier opent nooduitgang van vliegtuig voor ‘wat frisse lucht’

Een van de passagiers liet tegenover een Braziliaans televisienietwerk weten dat het voelde alsof ze in een sauna zaten. Een ander claimde dat de passagiers steeds gefrustreerder en humeuriger werden. Een van hen zou zijn flauwgevallen, anderen gooiden koud water op hun gezicht om niet hetzelfde lot te hoeven ondergaan.

https://www.youtube.com/watch?v=8X9iHuu1feo

Verklaring luchtvaartmaatschappij

In een verklaring heeft luchtvaartmaatschappij Gol laten weten dat de airco inderdaad defect was, maar dat er “geen maatregelen werden gespaard om het ongemak van de passagiers zoveel mogelijk te beperken”. Alle passagiers stapten later aan boord van een ander toestel, waar de airconditioning wel naar behoren functioneerde.

Vorige maand verbijsterde een passagier de andere inzittenden van een toestel toen hij de nooduitgang opende voor wat frisse lucht. Deze passagier vloog voor het eerst en kreeg het daar nogal benauwd door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Passagiers openen nooduitgang wegens defecte airco
Sluiten