Marieke van der Voort
Marieke van der Voort Nieuws 16 jan 2015 / 11:23 uur

Parket België: Jihadisten op punt van toeslaan

Tijdens de huiszoeking in het Belgische Verviers zijn vier kalasjnikovs, handvuurwapens, politie-uniformen, munitie en een grote som geld aangetroffen. Daarnaast werden ook explosieven, valse documenten en mobiele telefoons gevonden. Dat heeft het Belgische parket vrijdagochtend bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Bij de anti-terreuroperatie in Verviers zijn donderdagavond twee jihadisten gedood. Een derde man is aangehouden. Zij stonden op het punt om politiemensen te doden, zo bevestigde Eric van der Sypt van het federaal parket.

Aanslagen

Er waren aanslagen in heel het land gepland. Vooralsnog lijkt er geen link te zijn met de aanslagen in Parijs.

In totaal zijn donderdag twaalf huiszoekingen gedaan. Dertien mensen zijn in België opgepakt, twee in Frankrijk.

De identificatie van de twee doden in Verviers is momenteel nog bezig. Verschillende personen die zijn aangehouden, hebben in Syrië gevochten.

Ontmanteld

Met de aanhoudingen van donderdag lijkt de terroristische cel die de aanslagen op politiemensen wilde plegen te zijn ontmanteld.Over mogelijke nieuwe aanhoudingen vandaag worden vooralsnog geen mededelingen gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parket België: Jihadisten op punt van toeslaan
Sluiten