Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 4 jan 2015 / 15:00 uur

Palestijnen bekennen plannen aanslagen uit naam IS

In Israël zijn al in november drie Palestijnen aangehouden die bekend hebben aanslagen te hebben willen plegen uit naam van terreurgroepering IS. Dit meldt de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet zondag.

Het is de eerste keer is dat een Palestijnse cel kan worden verbonden aan de extremistische opstandelingen in Irak en Syrië. Het drietal zou aanslagen hebben willen plegen op Israëlische militairen en iemand uit een Joodse nederzetting, aldus de veiligheidsdienst.

Lees ook: Israël blaast huis Palestijn op uit wraak

Het trio zou verder gezegd hebben zich verbonden te voelen met IS, maar het is niet duidelijk of ze ook feitelijk contact met leden van de terreurorganisatie hadden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Palestijnen bekennen plannen aanslagen uit naam IS
Sluiten