Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 2 jan 2015 / 10:30 uur

Paard overleden door schrikken van vuurwerk

In het Belgische Nijlen heeft een paard maar drie minuten meegemaakt van het nieuwe jaar. Het arme dier stierf drie minuten na middernacht aan een hartaderbreuk, veroorzaakt door het vuurwerk. De eigenaar van het paard, Peter Huyskens, gaat zijn advocaat inschakelen.

Vuurwerkverbod

De man wil een vuurwerkverbod in de gemeente om nog meer drama’s te voorkomen. “Ieder jaar wordt het erger en erger met het vuurwerk. Het geknal begint steeds eerder. Omdat ze andere jaren hun stal bijna afbraken van de schrik, hadden we ze dit jaar in de wei gezet, met de reden dat ze dan eventjes konden rennen als ze schrokken.”

Dat bleek niet op te gaan. Pullo, de zesjarige ruin van Huyskens, stortte om 00:03 uur in elkaar. “Het gebeurde voor onze ogen. Binnen dertig seconden was het gedaan. Volgens onze dierenarts heeft hij een hartaderbreuk gekregen van het schrikken.”

Burgemeester

Huyskens ging nog diezelfde nacht verhaal halen bij de burgemeester. “Ik ben zo kwaad en ontgoocheld. Mensen die vuurwerk afsteken beseffen niet hoeveel angst ze dieren aanjagen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paard overleden door schrikken van vuurwerk
Sluiten