Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 11 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Overleg ministers over terreurbestrijding

Op het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken hebben zich zondagochtend verscheidene westerse ministers verzameld om een overleg te voeren over de bestrijding van terrorisme. Ook minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) is bij dit overleg aanwezig.

Lees ook: Opstelten: Geen extra veiligheidsmaatregelen

Besluiten

Veel Europese ministers doen aan het overleg mee en ook de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holden zit bij de vergadering. Aan het begin van de middag, nog voor de grote mars die zondagmiddag in Parijs wordt gehouden, zou bekend moeten worden wat er in het overleg besloten is.

Het gebied rondom het ministerie is hermetisch afgesloten. Alleen journalisten en buurtbewoners hebben toestemming in de buurt van het gebouw te komen.

Lees ook: Rutte: Wel veiligheidsmaatregelen genomen na aanslag Charlie Hebdo

Privacy

Eerder zei de voormalige baas van de Nederlandse Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), generaal-majoor b.d. Pieter Cobelens, al in een interview met RTL Nieuws dat het in het kader van terreurbestrijding sneller en makkelijker moet worden om gegevens van de Belastingdienst, trajectcontroles en beveiligingscamera’s met elkaar te verbinden. Privacyregels werpen volgens hem een barrière op, waardoor veiligheidsdiensten kostbare tijd verliezen.

De twee terreurbroers die de aanslag op de redactie van satirisch tijdschrift Charlie Hebdo pleegden, werden echter al jaren in de gaten gehouden door de veiligheidsdiensten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Overleg ministers over terreurbestrijding
Sluiten