Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 19 jan 2015 / 16:44 uur

Oud-politieman nieuwe spoorbaas bij ProRail

ProRail heeft na 10 maanden een nieuwe baas. Pier Eringa werd maandag aangesteld als nieuwe president-directeur van de spoorbeheerder.

Het bedrijf zat zonder leider na het vertrek van Marion Gout-van Sinderen. Zij stapte op nadat staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur bekendmaakte dat haar ministerie de touwtjes bij ProRail strakker in handen gaat houden.

De 53-jarige Eringa komt over van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, waar hij bestuursvoorzitter is. Hij werkte daarvoor jaren bij de politie. Eringa schopte het van inspecteur bij de gemeentepolitie in Leeuwarden tot hoofdcommissaris en korpschef van de politie Flevoland.

Spoorervaring

Wel heeft Eringa enige spoorervaring. Hij werkte tussen 1999 en 2002 als Regiodirecteur bij NS-Reizigers. Ook was hij eindverantwoordelijk voor het vervoer van treinreizigers in Noord Oost Nederland, de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

ProRail noemt hem een ‘ervaren bestuurder’ die weet hoe je ‘verschillende partijen met uiteenlopende belangen bij elkaar brengt’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud-politieman nieuwe spoorbaas bij ProRail
Sluiten