Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 20 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Opvallende (seks)onderzoeken

Duizenden mensen voelen zichzelf meer in het lichaam van het andere geslacht zitten, zo blijkt uit een Belgisch onderzoek van professor Guy T’Sjoen.

Ruim 2,2 procent van de mannen en 1,9 procent van de vrouwen gaven aan genderambivalent te zijn: zij zeggen evenveel in de ene als in de andere categorie thuis te horen. Opvallender: 0,7 procent van de mannen en 0,8 procent van de vrouwen blijken genderincongruent. Zij voelen zichzelf meer vrouw dan man en vice versa. Dat lijkt een klein percentage, maar gaat om tienduizenden mensen, alleen al in België.

Het is lang niet het enige opvallende (seks)onderzoek waar experts zich recent mee bezig hielden.

Vet maakt slim

Het vetpercentage in de heupen en billen van toekomstige mama’s kan de intelligentie van de baby positief beïnvloeden. Althans, dat is wat wetenschappers aan de universiteit van Pittsburg beweren.

Volgens professor Will Lassek bevat het vet in de billen en dijen van dames een hoog gehalte docosahexaeenzuur (DHA). Dat kan ervoor zorgen dat de hersenen van baby’s beter worden ontwikkeld.

Laag stuur, minder seks

De hoogte van het stuur beïnvloedt mogelijk seksuele gezondheid fietsers. De geslachtsorganen van vrouwen worden minder gevoelig als ze op een fiets rijden waarvan het stuur lager dan het zadel staat. Dat concludeerde een Amerikaanse onderzoekster van Yale University School of Medicine in Journal of Sexual Medicine.

Klaarkomen tegen kanker

Hoe vaker mannen tussen de twintig en vijftig jaar ejaculeren, des te kleiner is het risico dat zij later aan prostaatkanker overlijden. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de Australische Cancer Council Victoria, dat komend weekeinde wordt gepubliceerd in het British Journal of Urology International.

Vreemdgaan is gezond

Mannen die geregeld vreemdgaan leven ongeveer 12 procent langer dan mannen die trouw blijven aan slechts één vrouw. Vooral in culturen waar mannen nog op late leeftijd kinderen verwekken, is de levensverwachting hoog. Dat blijkt uit Brits onderzoek. Mannen met meer kinderen en vrouwen blijven langer leven. De verklaring hiervoor is dat ze langer kinderen willen blijven verwekken. Deze mannen zouden zich beter verzorgen om langer vruchtbaar te blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opvallende (seks)onderzoeken
Sluiten