G. Reinards
G. Reinards Nieuws 9 jan 2015

Opstelten: Geen extra veiligheidsmaatregelen

Het kabinet ziet nog geen reden voor nieuwe, extra veiligheidsmaatregelen na de aanslag in Parijs afgelopen woensdag. Dat bleek uit de woorden van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en mInister Jeanine Hennis van Defensie vrijdag na de ministerraad.

Lees ook: Gijzeling en schoten in Joodse winkel in Parijs

Hennis wees er op dat het dreigingsniveau voor terreuraanslagen in Nederland al substantieel is. De kans op een aanslag is reëel, maar er zijn geen concrete aanwijzingen over beraamde aanslagen. Ook Opstelten onderstreepte dat hij ”geen garanties" kan geven over de veiligheid in dit land, maar het dreigingsniveau wordt vooralsnog niet verhoogd.

Een deel van het kabinet overlegde vrijdag voor de ministerraad met de top van de veiligheidsdiensten AIVD en MIVD over de veiligheidssituatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opstelten: Geen extra veiligheidsmaatregelen
Sluiten