Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 16 jan 2015 / 10:25 uur

Opnieuw executies door IS

Terreurgroep IS (Islamitische Staat) heeft de afgelopen twee dagen opnieuw zeventien mannen geëxecuteerd. Dat meldde het Syrische Observatorium voor Mensenrechten vrijdag. De slachtoffers werden doodgeschoten of onthoofd.

Lees ook: IS doodt Koerdische veiligheidsmensen

Maar tegelijk heeft IS steeds meer te maken met aanvallen van gewapende mannen in gebieden die in handen zijn van de terreurgroep. Zo werden er op verschillende plaatsen in een gebied bij de stad Deir al-Zor tien IS-strijders gedood door onbekenden, die in een auto reden. De ‘hit-and-run’-aanslagen op IS zijn niet opgeëist.

Muur

Vanwege het grote gevaar dat van IS uitgaat heeft Saoedie-Arabië besloten om een muur langs de grens met Irak te bouwen. De Islamitische Staat behelst een deel van Irak en een deel van Syrië. Eén van de strategische doelstellingen van Islamitische Staat is de verovering van Saoedi-Arabië, en dan met name de steden Mekka en Medina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw executies door IS
Sluiten