Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 21 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Oorlogsmisdadiger Uganda landt in Rotterdam

De Ugandese strijdheer Dominic Ongwen is vannacht geland op Rotterdam The Hague Airport. De man moet zich bij het Internationaal Strafhof in Den Haag verantwoorden voor de misdaden die onder zijn toezicht plaatsvonden in zijn tijd bij Verzetsleger van de Heer (LRA) in Uganda.

Terreur

De christelijke terreurbeweging werd eind jaren ’80 opgericht door Joseph Kony, naar wie het Strafhof ook nog op zoek is. De LRA wordt verdacht van kindontvoeringen, het vasthouden van meisjes als seksslaaf en het afhakken van ledematen. Ongwen meldde zich twee weken geleden bij de instanties omdat hij, naar verluidt, niet wilde sterven in de jungle.

De oorlogsmisdadiger werd op tienjarige leeftijd ontvoerd en groeide uit tot een van de belangrijkste militairen van het leger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oorlogsmisdadiger Uganda landt in Rotterdam
Sluiten