G. Reinards
G. Reinards Nieuws 2 jan 2015

Oogartsen: Stop met consumentenvuurwerk

Er moet een verbod op consumentenvuurwerk komen. Dat zei oogarts Tjeerd de Faber van het Oogziekenhuis in Rotterdam. Hij deed die oproep vrijdag in Nieuwsuur namens het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. Daarbij zijn alle oogartsen aangesloten.Lees ook: ‘Veel mensen willen vuurwerktraditie behouden’

”We betalen met ons kleine landje ieder jaar een veel te hoge prijs in de vorm van afgerukte handen en blinde ogen. Dat kan niet de bedoeling zijn van een feestje"’, zei De Faber. Hij deed een oproep aan politiek Den Haag om haar verantwoordelijkheid te nemen.

Geen vuurwerkbril

Tijdens de nacht van oud en nieuw zijn bij het Oogziekenhuis in Rotterdam zeven mensen binnengebracht van wie een oog ernstig beschadigd is geraakt door vuurwerk. De slachtoffers hebben blijvend verminderd zicht of een oog dat volledig blind wordt. In enkele gevallen moeten artsen mogelijk een oog verwijderen. Geen enkel slachtoffer had een vuurwerkbril op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Oogartsen: Stop met consumentenvuurwerk
Sluiten