Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 5 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Ontdekte ‘vermiste man’ vrijwillig in Buenos Aires

Het leek een sprookje: een Nederlander die al twaalf jaar vermist was werd door Dakar-coureur Bastiaan Nijen Twilhaar in Argentinië aangetroffen. Een woordvoerder van het programma Vermist laat vandaag echter tegen RTL Nieuws weten dat de man helemaal niet vermist was. “Hij doet dit bij elke Nederlander die hij tegenkomt.”

De man in kwestie, Fabian van Acken, is schizofreen en alcoholist. Volgens de woordvoerder zoekt hij graag de aandacht. “Ik krijg twee tot zes brieven per week van Nederlanders. Hij belt en mailt me zelf ook elke dag.” De man zou bovendien elke vorm van hulp afslaan. “We hebben hem zelfs eens een ticket gestuurd, dat heeft hij ingeruild voor geld.”

Lees ook: Deelnemer Dakar ontdekt twaalf jaar vermiste Nederlander

Tegen Dakar-deelnemer Nijen Twilhaar zei Van Acken dat hij weer naar Nederland wil, maar dat hij met problemen kampt, bijvoorbeeld het ontbreken van een paspoort. Dat laatste klopt volgens Vermist. “Maar hij wil echt niet naar Nederland. Hier wordt hij meteen opgenomen, en dat weet hij.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ontdekte ‘vermiste man’ vrijwillig in Buenos Aires
Sluiten