Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 26 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Onmogelijke keuze voor vader: Welke dochter red ik?

Een Canadese vader staat voor een onmogelijk dilemma; Welke dochter red ik? De driejarige tweeling, die geadopteerd werd door de Canadezen Michael en Johanne Wagner, leidt aan een zeldzame en dodelijke leverziekte. De twee hebben allebei een transplantatie nodig. Vader Michael is een match, maar hij heeft niet genoeg lever om aan beide dochters te doneren.

Lees ook: Organisatie maakt familiefoto doodzieke pasgeborene

Je zou kunnen zeggen dat de Wagners een ware nachtmerrie beleven. Omdat het onmogelijk is om een keuze te maken tussen de kinderen besloten ze de keuze bij de artsen neer te leggen, zo vertelde de moeder in een nieuwsuitzending. Zij zullen een afgewogen keuze maken wie van de twee de beste kandidaat is voor de transplantatie.

‘Schokkende toestand’

Michael en Johanne zijn de ouders van vijf eigen kinderen, plus de geadopteerde tweelingmeisjes Binh en Phuoc uit Vietnam. Bij de adoptie waren de ouders op de hoogte van de ziekte: "We waren geschokt over de toestand waarin we hen aantroffen in het weeshuis. Ze waren toen 18 maanden oud, maar wogen slechts negen pond."

Nu, op driejarige leeftijd, zijn de meisjes een stuk gezonder. Ze zijn vrolijk, spelen graag en kunnen lekker kind zijn. Toch wordt de ziekte steeds zwaarder. De tweeling leeft met een voedinggssonde en ze hebben door hun aandoening constant jeuk.

Lees ook: Vader verlichtte pijn zieke dochter met cannabisolie

Facebookactie

Het gezin doet er alles aan om een donor te vinden voor de dochter die geen lever van haar vader zal krijgen. Op Facebook hebben ze een pagina aangemaakt waarop ze hun verhaal vertellen en uitleggen waar de toekomstige donor aan moet voldoen. Zo hopen ze beide dochters alsnog te kunnen redden.

Gastric tubes. Twins are fed overnight to provide extra calorie intake.

Gepostet von Liver Transplants for our Vietnamese Twin Girls am Freitag, 26. Dezember 2014

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onmogelijke keuze voor vader: Welke dochter red ik?
Sluiten