G. Reinards
G. Reinards Nieuws 9 jan 2015

Ongevallen op wegen door harde wind

Het stormachtige weer leidde vrijdagochtend in het hele land tot ongevallen. De Verkeersinformatiedienst VID raadt weggebruikers aan extra alert te zijn en de rijstijl aan te passen. Vooral auto’s met aanhangers en (lege) vrachtwagens zijn kwetsbaar voor harde windstoten.

Ondersteboven op weg

Op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht kantelde een vrachtwagen met aanhanger. Drie van de vijf rijstroken waren daardoor tegen het middaguur afgesloten, waardoor een file ontstond van 6 kilometer. Tijdens de ochtendspits werd op de A7 in de provincie Groningen op de toerit Scheemda een aanhanger met een container door de wind gegrepen. De aanhanger kwam ondersteboven op de weg te liggen en de container belandde in de berm.

Nabij Genemuiden waaide een chauffeur van het dak van zijn vrachtwagen toen hij zijn luifel wilde vastzetten. Die was door de wind los gewaaid. De man klaagde over pijn in de rug en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie.

Waarschuwing

In het noordwesten van het land waren vrijdagochtend soms windstoten van 90 tot 100 kilometer per uur, zei het KNMI. Elders in het land zijn windstoten van 80 kilometer per uur. Het onstuimige weer was rond het middaguur op het hoogtepunt. Daarna neemt de wind af om in de avond weer toe te nemen. Het KNMI waarschuwt ook voor zaterdag voor ,,zware tot zeer zware windstoten”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ongevallen op wegen door harde wind
Sluiten