D. van Aken
D. van Aken Nieuws 9 jan 2015

Onduidelijkheid Cuba na geruchten dood Fidel Castro

Het is vrijdag onduidelijk of er een persconferentie plaatsvindt in Cuba. Cubaanse en Latijns-Amerikaanse media meldden vrijdag dat Havana die zou houden na geruchten over het overlijden van oud-dictator Fidel Castro. Een redacteur van AFP meldde op Twitter echter dat er geen persconferentie is aangekondigd.

Volgens persbureau Reuters heeft een belangrijke dissidentengroep in het land, de UNPACU (Unie van Patriotten in Cuba) vrijdag gezegd dat 36 activisten van de oppositie zijn vrijgelaten in de afgelopen twee dagen. Dat zou te maken hebben met een deal tussen de Verenigde Staten en Cuba, die eind 2014 werd gesloten.

Cubaanse inwoners van Miami bemerkten volgens verschillende media sinds donderdag steeds meer ,,spanning” bij familieleden van de voormalig leider van Cuba en in militaire kringen. Geruchten over de dood van Fidel doen vaker de ronde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onduidelijkheid Cuba na geruchten dood Fidel Castro
Sluiten