Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 15 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Ondersteuning voor arme kinderen Amsterdam-Oost

Het stadsdeel Oost gaat kinderen uit gezinnen die bij de voedselbank lopen extra ondersteunen. Het aantal klanten van de voedselbank in Amsterdam-Oost steeg afgelopen jaar met zo’n zeven procent.

De extra steun komt voort uit een voorstel van de SP, de PvdA en Groenlinks in het stadsdeel, dat ook werd gesteund door de D66-fractie. De partijen gaan kijken naar de behoeften van kinderen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Het stadsdeel doet daarbij inspiratie op bij een vergeljikbaar project van stadsdeel Nieuw-West, waar extra kledingbonnen zijn uitgedeeld.

Lees ook: Taxi stond klaar na ‘afrekening’ in Geuzenveld

SP-fractievoorzitter Geert Ritsema vindt het mooi dat de kinderen nu extra ondersteund kunnen worden. “Dat is belangrijk, zodat ze zo min mogelijk last hebben van de armoede uit hun thuissituatie.” Bijna 450 kinderen uit het stadsdeel maken deel uit van een voedselbankgezin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ondersteuning voor arme kinderen Amsterdam-Oost
Sluiten