Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 16 jan 2015 / 14:40 uur

OM eist 18 jaar tegen schutter kickboksgala

In hoger beroep heeft de aanklager vrijdag achttien jaar celstraf geëist tegen de 34-jarige Siamak S. die in 2012 tijdens een vechtpartij op een kickboksgala in Zijtaart zijn pistool trok en het vuur opende. Door de schietpartij werd kickbokspromotor Youssef Sabbahi (37) gedood en raakte diens broer ernstig gewond.

Na herbestudering van het dossier kwam het Openbaar Ministerie vrijdag tot de conclusie dat er toch geen bewijs is voor moord. ,,Er zijn onvoldoende aanknopingspunten dat de verdachte al langer het plan had om iemand te doden”, aldus de aanklager. De straf van achttien jaar gevangenis werd geëist voor doodslag en poging doodslag.

Lees ook: Rechts-extremistische Pro Patria demonstreert weer

De rechtbank veroordeelde Siamak S. eerder tot zestien jaar cel voor doodslag en poging tot doodslag. Zowel de verdachte als het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep. De verdachte zegt dat hij uit zelfverdediging heeft geschoten. Hij vreesde dat zijn vrienden tijdens de massale vechtpartij werden doodgeslagen.

Het gerechtshof in Den Bosch doet op 30 januari uitspraak.

Reageer op artikel:
OM eist 18 jaar tegen schutter kickboksgala
Sluiten