Thomas Stevens
Thomas Stevens Nieuws 3 jan 2015

‘Objecten’ Javazee vrijwel zeker brokstukken

De twee “grote objecten” die zijn gevonden in de Javazee, zijn vrijwel zeker brokstukken van het verongelukte vliegtuig van AirAsia. “Ik ben er zeker van dat het gaat om delen van het AirAsia-vliegtuig waar we naar op zoek zijn”, zei de coördinator van de zoektocht, Fransiskus Bambang Soelistyo, zaterdag.

Behalve de brokstukken is er ook een oliespoor ontdekt. Volgens Soelistyo worden onbemande onderwatervoertuigen ingezet om beelden te krijgen van de vondst, die op ongeveer 30 meter diepte zou liggen. Ook zouden duikers zich voorbereiden om op onderzoek uit te gaan. De hoge golven kunnen het zoekwerk bemoeilijken.

Het eerste object zou een omvang hebben van 9,4 meter bij 4,8 meter, vertelde Soelistyo. Het tweede object is 7,2 meter bij 0,5 meter. Uit het onderzoek moet blijken of het daadwerkelijk gaat om onderdelen van het toestel, dat zondag met 162 mensen aan boord in slecht weer neerstortte.

Lees ook: Mogelijk wrakstukken AirAsia gevonden

Zeker dertig lichamen van mensen die omkwamen bij de crash met het vliegtuig zijn inmiddels geborgen. De zoektocht naar de andere lichamen en brokstukken vindt plaats in een steeds groter gebied, maakten de Indonesische autoriteiten vrijdag bekend. Door de wind, golven en stroming kunnen brokstukken verder zijn afgedreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Objecten’ Javazee vrijwel zeker brokstukken
Sluiten