Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 27 jan 2015

NS verbetert Engels menu op kaartautomaat

NS heeft voor buitenlandse toeristen verduidelijkingen op de kaartautomaten en eenmalige ov-chipkaarten doorgevoerd. Hiermee moeten zij eenvoudiger een kaartje uit een automaat kunnen toveren, verwacht NS. Het bedrijf zegt te hebben geleerd van termen die op automaten in het buitenland worden gebruikt.

Vertalingen

Het nieuwe Engelstalige scherm op de kaartautomaat kent vooral betere vertalingen. Zo heet een enkeltje niet meer ‘single’, maar ‘one-way ticket’. Opvallend is dat aanvankelijk niet vertaalde kaartjes nu wél naar het Engels zijn vertaald. Een dagkaart heet nu ‘one day unlimited travelling’ en een dagkaart hond en fiets keurig ‘dog supplement’ en ‘bicycle supplement’.

Inchecken

Op de eenmalige chipkaart wordt via het Engelstalige menu op de automaat nu ook in het Engels vermeld dat in- en uitchecken verplicht is. Ook wordt duidelijker onderscheid gemaakt tussen de normale toeslag voor een eenmalige chipkaart en de toeslag op de Intercity Direct.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
NS verbetert Engels menu op kaartautomaat
Sluiten