Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2015

NOS-medewerkers ‘gewoon’ weer aan het werk

Medewerkers van de NOS pakken de ochtend nadat een gewapende negentienjarige man de redactie van de NOS was binnengedrongen, hun werkritme weer op. "We gaan gewoon ons werk doen: programma’s maken”, zegt Marcel Gelauff, hoofdredacteur van de NOS . "Al is het wel een bizarre ervaring even het middelpunt van het nieuws te zijn.”

Allerlei emoties

Iedereen is volgens Gelauff erg geschrokken. "Het roept allerlei emoties op, en er zal wat tijd nodig zijn om het te verwerken.”

Lees ook: VIDEO: Man met wapen valt NOS-gebouw binnen

De NOS-medewerkers die vrijdagochtend het pand in het Media Park in Hilversum betreden, zijn niet bang te zijn. Zo liet een cameraman van de NOS weten niet opeens met een ander gevoel naar zijn werk te zijn gegaan. "Al ben ik me er wel van bewust dat er iets kan gebeuren. Er was nu niks aan de hand, maar je kunt dus gewoon naar binnen en iedereen neermaaien.”

Een medewerkster van de catering heeft er "geen enkel probleem” mee om vrijdag te gaan werken. "Ik ken ook iedereen hier. Als ik iemand zie die ik niet ken, dan vraag ik wat hij komt doen. Maar dat deed ik altijd al.”

Beveiliging

Gelauff wil zich niet mengen in de discussie over de beveiliging op het Media Park. "Ik ben van de journalistiek, niet van de beveiliging. Anderen moeten maar besluiten wat het beste is. De beveiliging in ons gebouw vind ik wel streng, met sluizen en pasjes.”

Lees ook: NOS-gebouw kort ontruimd, gewapende man opgepakt

Wel is de hoofdredacteur zich er van bewust dat er altijd een risico zal zijn. "Je moet niet de illusie hebben dat je alles kunt beveiligen, zeker niet als mensen bewapend zijn.”

Personeelsbijeenkomst

Er is vrijdagochtend een personeelsbijeenkomst voor alle medewerkers van de NOS naar aanleiding van het incident, zo liet een woordvoerder weten. "Dan worden ervaringen en emoties gedeeld en kijken we terug op wat er donderdagavond is gebeurd.” Daarnaast is Slachtofferhulp aanwezig. Die organisatie heeft zelf aangeboden bij de bijeenkomst te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
NOS-medewerkers ‘gewoon’ weer aan het werk
Sluiten