Puck Roest
Puck Roest Nieuws 30 jan 2015

NOS geeft beelden vanuit Journaalstudio vrij

Doordat Tarik Z. donderdagavond met een nepwapen het gebouw van de NOS binnendrong, kon het Journaal van 20.00 uur niet doorgaan. De beelden van gijzeling werden donderdagavond al openbaar. De NOS heeft nu ook de beelden vanuit de Journaalstudio vrijgegeven.

In de nieuwe video is te zien hoe presentator Herman van der Zandt zijn gesprek met verslaggever Martijn Bink voorbereid. Dan merkt Van der Zandt dat er iets vreemds aan de hand is. Z. werd door de portier niet naar studio 8 gebracht, zoals hij wilde, maar naar de regieruimte van de studio waar Bink zich bevindt.

De verslaggever vertelt Z. dat hij verkeerd was en waarschuwde via het scherm Herman van der Zandt. Die aarzelt geen moment en zegt: "Oké, dan zijn wij weg hier." Martijn Bink zegt vervolgens meerdere malen: "Onmiddellijk 112 bellen. Er loopt hier iemand met een wapen rond".

Bekijk de beelden vanuit de Journaalstudio hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
NOS geeft beelden vanuit Journaalstudio vrij
Sluiten