Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 30 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

NOS-gebouw kort ontruimd, gewapende man opgepakt

Dit is wat er tot nu toe bekend is.

  • Een gewapende man bedreigt rond 8 uur een bewaker van het NOS-gebouw op het Mediapark in Hilversum met een pistool met geluidsdemper. Hij wil naar de studio gebracht worden om live een boodschap uit te spreken.
  • Een bewaker brengt de man naar een lege studio. Daar staat de camera nog aan. De man zegt tegen de bewaker net zo zenuwachtig te zijn en vertelt hem dat hij niet van plan is om de bewaker te verwonden. “Het zijn hele grote wereldzaken die we naar buiten willen brengen”, vertelt hij verder. En: “we zijn ingehuurd door inlichtingendiensten. Daar hebben wij dingen gehoord die de samenleving in twijfel trekken.”
  • De beelden waarop de man dat zegt zijn online gezet door de NOS. Daarop is ook te zien hoe de politie de man aanhoudt.
  • De man zei te handelen namens een hackerscollectief. Hij had een brief bij zich waarin stond dat er explosieven zijn verstopt in het gebouw.
  • Op een persconferentie heeft de politie verteld dat de verdachte een man van 19 uit Pijnacker is. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit en gijzeling. Er zijn verder geen explosieven aangetroffen. Ook wordt nog onderzocht wat de man precies voor wapen had.

Update 22.20: Het NOS-gebouw is weer vrijgegeven.

Update 21.10 Tijdens de live uitzending is de man gefilmd terwijl hij lijkt te zeggen: "Ik ben net zo zenuwachtig als jij. Ik wil heel graag naar huis. Ik ga niet jou in de weg zitten …" Direct hierna kwam de politie binnen en liet hij zijn wapen vallen.

Update 20.45: De man zou tegen 8 uur het gebouw binnengekomen zijn met de mededeling dat hij zendtijd wilde. Daarop hebben NOS-medewerkers hem naar een lege studio geleid en de politie gebeld. Ook zou de man een briefje bij zich gehad hebben. Daarop zegt hij gewapend te zijn en dreigt hij met geweld.

 

 

 

Het NOS-gebouw in Hilversum is donderdagavond ontruimd, zo meldt de politie. Er zou een man met een wapen geweest zijn die zendtijd eiste.

Er is sprake van een man in de studio van het NOS Journaal, in de regiekamer, die een groot wapen met een geluidsdemper heeft. Alle medewerkers van de NOS moesten het pand verlaten. De politie is in grote getale aanwezig.

De man is inmiddels overmeesterd, zo luiden de berichten. Het NOS Journaal werd echter door een testbeeld vervangen.

Er is vooralsnog verder niets bekend over de beweegredenen van de man.

Begrijp vanaf redactie dat de man is overmeesterd en afgevoerd.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
NOS-gebouw kort ontruimd, gewapende man opgepakt
Sluiten