Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 4 jan 2015 / 09:40 uur

Noord-Korea woedend om nieuwe sancties

Vanuit Pyonyang is woedend gereageerd op de nieuwe sancties die de Verenigde Staten hebben ingesteld tegen Noord-Korea. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondag tegen persbureau KCNA dat de sancties "Ongegrond en vijandig" zijn.

De zegsman zegt verder: "De aanhoudende en eenzijdige acties van het Witte Huis bewijzen dat het land nog steeds een verstokte afkeer en vijandigheid heeft richting Noord-Korea."

Verboden

De sancties werden ingesteld tegen drie bedrijven en tien Noord-Koreaanse regeringsfunctionarissen. Daartoe behoren personen die werken in Rusland, China, Syrië en Iran. Het is Amerikanen verboden zaken met hen te doen.

Lees ook: Amerika legt nieuws sanctie op aan Noord-Korea

Hack

De aanleiding voor de maatregelen is de omvangrijke hack bij Sony. Die zou gepleegd zijn door Noord-Korea wegens het produceren van de film The Interview, waarin twee journalisten de leider van eht land, Kim Jong-un, moeten liquideren.Het stalinistische land ontkent in alle toonaarden achter deze hack te zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noord-Korea woedend om nieuwe sancties
Sluiten