Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 10 jan 2015

Noord-Korea wil toenadering tot VS

Noord-Korea is bereid voorlopig geen nucleaire tests meer uit te voeren, als de Verenigde Staten een aantal geplande militaire oefeningen met Zuid-Korea dit jaar schrapt. Dit meldde het Noord-Koreaanse persbureau KCNA zaterdag.

Lees ook: FBI blijft erbij: Noord-Korea hackte Sony

Spanningen

De spanningen tussen Noord-Korea en de VS zijn de laatste tijd toegenomen, onder meer wegens de verdenking dat Pyongyang achter de omvangrijke hack bij filmstudio Sony zit. Noord-Korea zou Sony gehackt hebben wegens de film The Interview, waarin een paar journalisten de leider van het land, Kim Jong-un, moeten liquideren.

Lees ook: Amerika legt nieuwe sancties op aan Noord-Korea

Repetitie

KCNA stelt dat Pyongyang de oorlogsdreiging en de vijandigheid tussen de landen wil wegnemen. Het land zou vrezen dat de militaire oefeningen een repetitie zijn voor een invasie van het Stalinistische land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Noord-Korea wil toenadering tot VS
Sluiten