G. Reinards
G. Reinards Nieuws 2 jan 2015 / 19:20 uur

‘Nog hooguit 15 vermisten veerbootramp’

Het aantal vermisten bij de ramp met de veerboot Norman Atlantic is bijgesteld tot hooguit tien à vijftien. Dit heeft het Italiaanse Openbaar Ministerie vrijdag laten weten aan persbureau ANSA. Tot nu toe werd uitgegaan van mogelijk tientallen vermisten.

Lees ook: Rampschip onderweg naar Zuid-Italië

Definitief uitsluitsel komt er volgens officier van justitie Giuseppe Volpe pas ”als Griekenland besluit ons een betrouwbare passagierslijst te geven, want in Griekenland duurt het allemaal erg lang”. De brand op de veerboot brak zondag uit.

Zwarte doos

Tot nu toe zijn elf dode opvarenden geturfd, evenals twee dode reddingswerkers. Al dagen wordt gespeculeerd over lijken die nog in het schip zouden liggen. Dat is een eerste keer geïnspecteerd, nadat het vrijdag naar de haven van Brindisi was gesleept. Onderzoekers gingen weliswaar aan boord, maar om veiligheidsredenen niet het laadruim binnen, waar stoffelijke overschotten zouden kunnen liggen, zo meldt ANSA. Wel is de ‘zwarte doos’ gevonden die uitsluitsel kan geven over de gebeurtenissen op de brug tijdens de ramp. Voor zaterdag staat een nieuwe inspectie gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Nog hooguit 15 vermisten veerbootramp’
Sluiten