D. van Aken
D. van Aken Nieuws 27 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Niks aan de hand in New York: excuses van weerdienst

De gigantische sneeuwstorm die werd aangekondigd voor de stad New York is uitgebleven. Er viel in de miljoenenstad ongeveer 15 centimeter sneeuw, terwijl er gesproken werd over 80 centimeter sneeuw.

Excuses

De nationale meteorologische dienst van Amerika heeft de weerwaarschuwing voor New York ingetrokken en excuses aangeboden. Volgens de Weather Service is de storm verder naar het oosten verschoven en valt er veel minder sneeuw in de stad dan van tevoren werd verwacht.

Boetes en afgelast

Vanaf 23.00 uur (Amerikaanse tijd) mochten mensen in New York niet meer de wegen op om te voorkomen dat auto’s ingesneeuwd zouden raken en om sneeuwschuivers vrij baan te geven. Iedereen die toch de weg opging, riskeerde een boete van 300 dollar.

Ook werden alle stadsparken in New York gesloten, bleven duizenden vliegtuigen aan de grond en stonden metro’s en bussen in de remise. Bruggen, tunnels, scholen en overheidsgebouwen zijn dinsdag de hele dag dicht. Veel voorstellingen en sportevenementen werden maandagavond afgelast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niks aan de hand in New York: excuses van weerdienst
Sluiten