Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 27 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Nieuwslezer doet schokkende mededeling: Ik heb ALS

Een lokale tv-legende in het Amerikaanse North Carolina bezorgde kijkers vorige week een brok in de keel. De nieuwslezer had aan het eind van de uitzending een hartverscheurende mededeling: hij heeft ALS.

Verandering

“Ik ben er zeker van dat jullie de afgelopen maanden een verandering hebben waargenomen in mijn stem, mijn manier van spreken is langzamer”, zo vertelt de anchor van WTVD news Larry Stogner.

“Veel van jullie waren zo vriendelijk mij emails te sturen met ideeën wat de oorzaak zou kunnen zijn, of om hun zorgen te uiten, en dat waardeer ik zeer. Het blijkt dat ik ALS heb, Lou Gehrig’s disease”, vervolgt Stogner.

Carrière nadert einde

De nieuwslezer voegde eraan toe dat zijn journalistieke carrière tegen zijn eind loopt. ALS is een neurologische ziekte waarbij de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. Dat leidt tot krachtsverlies en verlamming.

Lees ook: Nieuwslezer vertelt dat hij nog maar 6 maanden te leven heeft

Stogner was bijna 40 jaar werkzaam voor het televisiestation. Afgelopen zomer nam hij nog deel aan de ALS Ice Bucket Challenge.

https://www.youtube.com/watch?v=-Brpo50YMLQ

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwslezer doet schokkende mededeling: Ik heb ALS
Sluiten