Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 14 jan 2015 / 07:52 uur

Nieuwe Charlie Hebdo in de winkel

De nieuwste editie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo ligt vandaag in de Franse kiosken, precies een week na de aanslag op de redactie. In een recordoplage van maar liefst 3 miljoen exemplaren ligt het blad in de schappen. Vanaf donderdag is het blad ook in Nederland te verkrijgen.

Fransen hebben zich woensdagochtend massaal naar de verkooppunten gespoed om een exemplaar van Charlie Hebdo te bemachtigen. Bij talrijke kiosken was het eerste nummer binnen de kortste keren uitverkocht, meldden Franse media. Vele vaste klanten hadden het nummer gereserveerd, aldus verkopers in de Franse media.

Lees ook: AKO neemt veiligheidsmaatregelen voor Charlie Hebdo

Op de cover prijkt een cartoon van de profeet Mohammed. Hij houdt een bordje met ‘Je suis Charlie’ vast en over zijn wang rolt een traan. Ook staat er "Alles is vergeven" op. Charlie Hebdo verloor vorige week woensdag acht redactieleden toen twee terroristen de redactie binnendrongen en om zich heen begonnen te schieten. In totaal kwamen door de terreurdaad die dag twaalf mensen om het leven.

Run op Marktplaats

Het eerste exemplaar na de aanslag wordt niet alleen in het Frans uitgegeven. Het digitale tijdschrift krijgt ook een Engelse, Spaanse en Arabisch versie. Het papieren blad komt er ook in het Italiaans en Turks.

Lees ook: Cartoon met Mohammed op cover Charlie Hebdo

Vanaf donderdag ligt de nieuwste Charlie Hebdo ook eenmalig in Nederlandse winkels. Het gaat om vijfhonderd stuks. Op Marktplaats is al een run ontstaan op de speciale editie die door particulieren wordt aangeboden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nieuwe Charlie Hebdo in de winkel
Sluiten