Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jan 2015

‘Nieuwe boodschap Japanse gijzelaar IS’

Er is donderdag een audioboodschap opgedoken waarin de stem zou zijn te horen van de Japanse journalist die door Islamitische Staat vast wordt gehouden. De stem eist dat een Iraakse terroriste die vastzit in Jordanië donderdag voor zonsondergang wordt vrijgelaten bij de Turkse grens. Als dat niet gebeurt, wordt de Jordaanse piloot vermoord die ook vast wordt gehouden door IS.

De boodschap is geplaatst op YouTube. De Japanse regering heeft laten weten dat de echtheid ervan nog wordt geanalyseerd. Het is dus nog onduidelijk of de stem daadwerkelijk van de Japanner Kenji Goto is.

Ruil

Woensdag werd bekend dat Jordanië bereid is om een ter dood veroordeelde Iraakse jihadiste te ruilen tegen de door IS gevangengenomen Jordaanse luchtmachtpiloot Muath al-Kasabeh. Later meldde het land dat het geen zekerheid heeft dat de piloot in veiligheid is en dat de ruil alleen doorgaat als de piloot wordt vrijgelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe boodschap Japanse gijzelaar IS’
Sluiten