Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 jan 2015 / 14:25 uur

Netanyahu bezoekt joodse supermarkt

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandagmiddag een kort bezoek gebracht aan de joodse supermarkt waar vrijdag een bloedbad werd aangericht. Volgens Franse media stond Netanyahu even stil bij de bloemenzee die voor de koosjere winkel is ontstaan. De premier, die omringd werd door beveiligers en politiemensen, plaatste ook een kaarsje. In de winkel bij de Porte de Vincennes was de recherche nog bezig met onderzoek.

Netanyahu herdacht de vier mensen die vrijdag zijn gedood bij de gijzeling door extremist Amedy Coulibaly. Deze 34-jarige Fransman van Senegalese komaf werd bij de bevrijdingsactie door de politie gedood.Lees ook: Frankrijk zet 10.000 militairen in tegen terreur

Israëlische media meldden maandag dat de Franse president Hollande had gehoopt dat Netanyahu niet zou komen. De Franse regering was bang dat de Israëlische premier onder meer met politieke speeches over conflicten in het Midden-Oosten de sfeer van eendracht bij de massale ‘mars van de republiek’ van zondag zou aantasten.
Bekijk hier de bestorming van de joodse supermarkt in Parijs van afgelopen vrijdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netanyahu bezoekt joodse supermarkt
Sluiten