Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 11 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse cartoonist Hebdo weigert beveiliging

De Nederlandse cartoonist Bernard ‘Willem’ Holtrop, die tekent voor satirisch weekblad Charlie Hebdo, weigert persoonsbeveiliging. Dit zegt hij zondag tegen De Telegraaf. De Franse politie bood afgelopen week aan hem te beschermen, maar dit aanbod heeft hij afgeslagen. “Als mensen je willen doden, vinden ze een manier om je te doden,” zo redeneert de tekenaar.

Lees ook: Charlie Hebdo trekt in bij Libération

Holtrop bevindt zich inmiddels niet meer in Parijs, maar zit ergens aan zee. "Hier zijn geen Kalasjnikovs," zegt hij.

Lees ook: Le Pen: Ik ben Charlie niet

Hypocriet

De cartoonist werkt aan zijn ‘terugsla’-cartoon voor de editie van Charlie Hebdo van aankomende week, die gewoon zal verschijnen. Hij stelt dat de solidariteitsbeweging ‘Je Suis Charlie’ goed bedoeld is, maar “nu zelfs de paus en de Britse koningin eraan mee gaan doen, wordt het wel een beetje hypocriet. Als ze ons anarchistische blad écht zouden kennen, hadden ze wel afstand gehouden,” zegt hij schertsend. Hij voegt hieraan toe dat dit nu ook precies is waar zijn tekening over zal gaan.

Lees heir alles over de aanslagen in Parijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse cartoonist Hebdo weigert beveiliging
Sluiten