Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 23 jan 2015

Nederlanders veroordeeld voor afknippen van pink

Twee Nederlanders zijn in België veroordeeld tot dertig maanden cel voor het afknippen van een pink. Het tweetal, een 37-jarige Rotterdammer en een 26-jarige man uit Veldhoven, hebben in augustus 2010 een man uit het Belgische Overpelt kort ontvoerd en één van zijn pinken afgeknipt. Drie andere verdachten werden vrijgesproken.

Het incident vond plaats op 18 augustus 2010. Het 27-jarige slachtoffer liet destijds zijn hond uit, toen hij door de mannen in een auto werd gesleurd en werd meegevoerd naar Bergeijk. Daar werd het slachtoffer eerst meerdere keren geslagen, voordat een van zijn pinken werd afgeknipt met een snoeischaar.

Lees ook: Politieagent schiet eigen vinger eraf

De reden voor die actie zou te maken hebben met drugs. Het slachtoffer zou ooit de naam van een van de vijf die terechtstonden, hebben gelekt naar de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlanders veroordeeld voor afknippen van pink
Sluiten