Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Nabestaanden MH17 kunnen wrakstukken bekijken

De nabestaanden van de slachtoffers van de neergestorte MH17 kunnen begin maart de wrakstukken van het toestel bekijken. Dat heeft voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vrijdag gezegd op een informatiebijeenkomst voor nabestaanden in Nieuwegein. De exacte datum is nog niet bekend.

De resten van het vliegtuig liggen op de luchtmachtbasis Gilze-Rijen. Daar zijn ze in december naar toe gebracht voor onderzoek. De wrakstukken zijn gefotografeerd en op sporen onderzocht. Ook is een selectie gemaakt van de stukken die nodig zijn voor de reconstructie van een deel van het toestel, aldus de onderzoeksraad.

Nader onderzoek

Luchtvaartonderzoekers uit verschillende landen gaan half februari aan de slag om de restanten van het toestel nader te onderzoeken. Ze kijken bijvoorbeeld naar breukvlakken en inslagpatronen. Met de aangekondigde driedimensionale reconstructie zal pas na het internationale onderzoek worden begonnen.

Lees ook: Onderzoek: Russen haalden MH17 neer

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines crashte op 17 juli boven Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder wie 193 Nederlanders. Het toestel vloog over oorlogsgebied en is zo goed als zeker uit de lucht geschoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nabestaanden MH17 kunnen wrakstukken bekijken
Sluiten