Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 4 jan 2015 / 10:35 uur

‘Motorproblemen toestel AirAsia vlak voor start’

Op het vliegveld van Surabaya in Indonesië heeft een vliegtuig van AirAsia vlak voor het opstijgen motorproblemen gekregen. De 120 passagiers kwamen met de schrik vrij, maar 90 procent van hen weigerden na het repareren van het toestel opnieuw in te stappen.

Knal

Het vliegtuig was aan het taxiën, toen de inzittenden een luide knal hoorden, omdat één van de motoren het begaf. Hierop raakten ze in paniek. Het toestel werd teruggereden naar de gate, waar de angstige passagiers het moesten verlaten terwijl de motor hersteld werd. De angst onder de passagiers was echter zo groot dat een groot deel niet meer in durfde te stappen.

Rampvlucht

Vanaf dezelfde luchthaven vertrok eerder de rampvlucht van AirAsia die het leven kostte 156 passagiers en 6 medewerkers van AirAsia. De oorzaak van die ramp is volgens het meteorologische bureau van Indonesië te wijten aan het slechte weer.

Lees ook: Mogelijk vijfde AirAsia in zee gevonden

Inmiddels zijn er vijf grote objecten gevonden die mogelijk van dit toestel zijn. Ook zijn er 31 lichamen geborgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Motorproblemen toestel AirAsia vlak voor start’
Sluiten