Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 5 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Motorclub zet copyright in tegen slecht imago

Motorclub Satudarah is het zat dat hun beeldmerk – een witte en een zwarte Indiaan met de naam van de club er omheen – in de media steeds maar gebruikt wordt als beeld bij berichten over criminele motorbendes. Daarom hebben ze het logo nu als merk geregistreerd. Dit maakt het beeldmerk nu het intellectueel eigendom van de club, waardoor het niet meer zomaar gebruikt mag worden.

Gedistantieerd

"In tal van interviews de afgelopen jaren heeft SMC zich altijd ferm gedistantieerd van dergelijke zaken en de media telkens erop gewezen dat SMC zich als club niet bezighoudt met het overtreden van de wet. Daar waar clubleden dit onverhoopt wel doen, is dat altijd een individuele zaak en iets waar SMC geheel buiten staat," zo meldt Satudarah.

Bescherming

De advocaat van de club, Yehudi Moszkowicz, zegt dat Satudarah het beeldmerk wil beschermen tegen het te pas en te onpas gebruiken in berichtgeving over criminele activiteiten van motorclubs. "Als er aanleiding toe is en het juridisch steekhoudend is, zullen er stappen worden ondernomen," aldus de raadsman, die toevoegt dat het niet de bedoeling is bij elke publicatie op te treden. "Het wordt per individueel geval bekeken".

Lees ook: Satudarah-leden gepakt voor mishandeling

Lees ook: ‘Ben Saunders aspirantlid Satudarah’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Motorclub zet copyright in tegen slecht imago
Sluiten