Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 11 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Moeder en zus terrorist veroordelen aanslagen

De moeder en de zus van Amedy Coulibaly hebben zijn daden scherp veroordeeld, zo blijkt uit een door persbureau AFP onder Franse media verspreid perscommuniqué. Ook hebben ze hun "welgemeende condoleances" overgebracht aan de families van de slachtoffers.

Kogelregen

Coulibaly schoot vorige week donderdag een agente dood in Montrouge. Vrijdag gijzelde hij een aantal mensen in een joodse supermarkt elders in Parijs. Hier schoot hij vier van de gijzelaars dood, voor hij zelf in een regen van kogels door de politie gedood werd.

Lees ook: Schokkende beelden bestorming supermarkt

Veroordeling

De vrouwen zeggen zich totaal niet te kunnen vinden in het extremistische gedachtengoed van Coulibaly. "Wij veroordelen deze daden. Wij delen deze extreme ideeën absoluut niet. We hopen niet dat er een verband gelegd wordt tussen deze verschrikkelijke daden en de islam," stellen ze in de verklaring.

Lees hier alles over de aanslagen in Parijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moeder en zus terrorist veroordelen aanslagen
Sluiten