Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 8 jan 2015 / 14:20 uur

Mobieltjes straks toegestaan op scholen New York

De burgemeester van New York, Bill de Blasio, gaat het verbod op mobiele telefoon in publieke scholen opheffen. Daarmee komt er eindelijk een einde aan de impopulaire maatregel. Dat meldt New York Times.

2 maart

De Blasio, die de verandering woensdag aankondigde op een school in Brooklyn, heeft laten weten dat het nieuwe plan ingaat vanaf 2 maart. “Het is tijd voor dit besluit, welke ouders een betere gemoedsrust bezorgt”, zo zei hij. “We moeten altijd iets kunnen horen van onze kinderen en deze maatregel garandeert dat”, stelt De Blasio, die toegaf dat zijn eigen zoon ook een telefoon meeneemt naar school.

Volgens de huidige regel moeten mobiele telefoons of elektronische apparaten als iPads thuis worden gelaten of op een vaste plek worden ingeleverd. De maatregel werd ingevoerd door ex-burgemeester Michael Bloomberg. Het verbod is echter nooit consequent toegepast.

Metaaldetector

Op scholen zonder metaaldetectoren brengen veel studenten toch telefoons mee, die ze in hun rugzak houden. De meeste van de 88 scholen die wel metaaldetectoren hebben, hanteren het verbod wel streng. Sommige studenten moeten daar 1 dollar per dag betalen om hun mobiele telefoon op een veilige plek in te leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mobieltjes straks toegestaan op scholen New York
Sluiten