Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 9 jan 2015

Minister: één Hebdo-verdachte reisde naar Jemen

Eén van de twee broers die verdacht worden van de schietpartij en de moorden op de redactie van Charlie Hebdo, is in 2005 naar Jemen gereisd. De Franse minister van Justitie Christiane Taubira zei dit donderdag tegen CNN, zo meldt de nieuwszender.

Het is niet duidelijk of het om Chérif (32) of Said Kouachi (34) ging. Taubira vertelde dit er niet bij. Ook meldt CNN niet wat de man in Jemen heeft gedaan. Franse media meldden eerder al dat een ooggetuige van de aanslag verklaarde dat de broers riepen dat ze “van al-Qaeda in Jemen” waren.

Klopjacht

De broers zijn ondanks een grootschalige klopjacht nog steeds niet gevonden. In onder meer de stadjes Villers-Cotterêts, Crépy-en-Valois, Longpont, Fleury en Corcy zijn arrestatieteams op zoek geweest naar de mannen. Die dorpjes liggen rondom het uitgestrekte bos ten noordoosten van Parijs.

Bij Longpont waren tot halverwege donderdagavond tientallen agenten aanwezig, maar de zoektocht in dat stadje lijkt te worden afgebroken. Of er iets is gevonden is onduidelijk, meldde Le Figaro. Inmiddels heeft de brandweer zich ook gemeld bij de troepen rondom het bos, aldus Le Parisien. Deze kan assisteren als er een confrontatie komt met de schutters.

Mogelijk verbergen de broers zich in het bos van Retz, dat qua oppervlakte groter is dan Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Minister: één Hebdo-verdachte reisde naar Jemen
Sluiten