Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 14 jan 2015

Merum even spookdorp door zoutzuuralarm

Lisa Teuwen (19) woont midden in het Roermondse Merum waar iedereen binnen moet blijven vanwege het zoutzuuralarm dat begin van de middag werd afgegeven. Het dorp aan de A73 waar het ongeval met de tankwagen plaatsvond, lijkt deze woensdagmiddag wel een spookdorp. „Mijn moeder was even op bezoek bij mijn oma in het bejaardentehuis, maar mag nu ook niet meer weg”, zegt Lisa.

Lees ook: Rode Kruis opent website ikbenveilig.nl voor ongeval

Voordat het luchtalarm had geklonken was Lisa met haar vader en oom nog een kijkje gaan nemen bij het ongeval. „Mijn oom had de rookwolk gezien, en we zijn even gaan kijken. Het is wel vaker prijs op dit stuk van de A73”, vertelt Lisa. „Maar de brandweer hield ons al snel tegen. Tot hier en niet verder.”

Hoofdpijn

Nadat ze door haar oom weer thuis was afgezet, kregen ze het bevel alle ramen en deuren dicht te houden. „Ik was maar even buiten bij het ongeval, maar ik merk dat ik nu al last van hoofdpijn heb.” Lisa woont naast het industrieterrein waar de vrachtwagen vandaan kwam. „Het is altijd goed gegaan. Maar het is nu toch wel een beetje eng. Het komt wel heel dichtbij zo.”

Lees ook: Luchtalarm: Zoutzuurlek tankwagen A73

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Merum even spookdorp door zoutzuuralarm
Sluiten