Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 4 jan 2015 / 09:20 uur

Merkel: Eurozone overleeft Grexit

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar minister van Financiën Wolfgang Schäuble hebben gesteld dat de eurozone het aan kan als Griekenland eruit gaat. Dit meldt Der Spiegel op basis van anonieme bronnen binnen de regering.

Aangesterkt

Enkele jaren geleden zou een Grexit nog een groot probleem geweest zijn, maar nu zou de Europese economie een stuk weerbaarder zijn. De landen met een zwakkere economie zouden inmiddels weer genoeg zijn aangesterkt. Ook zou de EU inmiddels over voldoende instrumenten beschikken om een nieuwe financiële crisis het hoofd te bieden. De Duitse regering denkt dat een Grexit onvermijdelijk is als de linkse partij Syriza aan de macht komt na de Griekse verkiezingen 25 januari aanstaande.

Domino

Twee jaar geleden was Merkel nog fel tegen een Grieks vertrek uit de eurozone. Ze vreesde dat er een domino-effect zou ontstaan, vergelijkbaar met de crisis na het omvallen van de Amerikaanse bank Lehman Brothers in 2008.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Merkel: Eurozone overleeft Grexit
Sluiten