Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 10 jan 2015

Meisje ‘van nog geen tien’ pleegt zelfmoordaanslag

In Nigeria heeft een meisje dat waarschijnlijk nog geen tien jaar oud was zichzelf opgeblazen op een drukke markt in de plaats Maiduguri. Er vielen zeker 16 doden en ruim 20 gewonden, meldt persbureau Reuters.

Slachtoffers

Volgens een medewerker van een NGO zijn er in een ziekenhuis zeker 16 lichamen van slachtoffers geteld. "Op dit moment zijn er 27 gewonden in het Borno Medisch Ziekenhuis en worden andere slachtoffers naar andere ziekenhuizen gebracht," aldus de medewerker tegen Reuters.

Maiduguri is een plaats met meer dan een miljoen inwoners. Het is de hoofdstad van de deelstaat Borno in het noordoosten van het Afrikaanse land. Terreurbeweging Boko Haram pleegde al ettelijke aanslagen in de deelstaat.

Vrouwen

De terreurgroep, die in 2002 in Maiduguri werd opgericht, maakt steeds vaker gebruik van vrouwelijke zelfmoordenaars. In juni 2014 waren er vier aanvallen door vrouwelijke terroristen in het grotendeels islamitische noorden van het land en in september bliezen twee tienermeisjes zich ook op al bij een drukke markt in Maiduguri. Bij die aanslag kwamen zeker dertig mensen om.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meisje ‘van nog geen tien’ pleegt zelfmoordaanslag
Sluiten