Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 8 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Meisje (5) door vader van brug gegooid

Een 5-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Florida is overleden nadat haar vader haar vanuit zijn auto van een brug gooide. Dat heeft de Amerikaanse politie donderdag laten weten, meldt CNN.

Hoge snelheid

Een politieagent in de plaats Saint Petersburg reed net na middernacht naar huis toen hij een auto met een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur voorbij zag razen, aldus de autoriteiten. Op het hoogste punt van de Dick Misener brug stopte de bestuurder de wagen.

“De man greep het meisje van de achterbank, hield haar onder zijn armen en gooide haar daarna over de reling het water in”, verklaarde Yolanda Fernandez, woordvoerster van de Saint Petersburge politie tegenover WFLA.

Reddingspoging

“De agent hoorde de plons en probeerde onmiddellijk naar de onderkant van de brug te klimmen in een poging haar te redden. De stroming was daar echter te sterk.”

De vader reed weg, maar werd later gearresteerd. Het lichaam van het meisje werd later teruggevonden.

Moord

De 25-jarige John Jonchuck Junior is aangeklaagd voor moord op zijn dochter Phoebe. Hij zit inmiddels achter slot en grendel. Over het motief van de man is niets bekend.

WFLA News Channel 8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meisje (5) door vader van brug gegooid
Sluiten