Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Megaklus in haven Rotterdam

De Rotterdamse haven wordt grondig uitgebaggerd. Dat is dringend nodig om de concurrentie van vooral Antwerpen voor te blijven, stelt het Havenbedrijf in het AD. ,,Megaschepen moeten er terechtkunnen.”

Concurrentie

De ‘Poort van Europa’ dreigt de komende jaren vooral olietankers mis te lopen, omdat die bij concurrent Antwerpen beter uit de voeten kunnen. Het uitdiepen van de Nieuwe Waterweg rond oliebedrijven als Shell-Pernis moet voorkomen dat de overslag van olie verder terugloopt in de Rotterdamse haven.

Baggeren

Door de Nieuwe Waterweg dieper te maken, kunnen grote tankschepen verder de haven in, stelt president-directeur Allard Castelein van het Havenbedrijf. De ‘hoofdweg’ van de Rotterdamse haven moet overal minimaal 17 meter diep worden. Dat betekent dat rond Pernis en het Botlekgebied gemiddeld 1 tot 2 meter moet worden uitgebaggerd. Olietankers kunnen voor elke 6 centimeter die ze dieper in het water liggen, 1 miljoen liter extra vervoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Megaklus in haven Rotterdam
Sluiten