Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jan 2015 / 17:52 uur

Meest gezochte terroriste van Frankrijk is in Syrië

De meest gezochte vrouw van Frankrijk, Hayat Boumeddiene, zou zich in Syrië ophouden. Dat meldt de Franse krant Le Parisien op zaterdagmiddag. De partner van Amedy Coulibaly, die vrijdag mensen gijzelde in een supermarkt in Parijs, zou begin januari van Madrid naar Istanbul gevlogen zijn en vervolgens de grens met Syrië zijn overgestoken.

Zij is de partner van terrorist Amedy Coulibaly die vrijdag werd gedood toen de politie een einde maakte aan de gijzeling in een joodse supermarkt. De politie is vanaf dat moment met man en macht op zoek naar Boumedienne. Er is nog veel onduidelijk over de locatie van de vriendin van Coulibaly. Politiebronnen bij AFP melden namelijk dat Boumeddiene zich nog zou ophouden in Turkije en dat ze dus nog niet de Syrische grens over is gestoken.

Lees ook: Honderdduizenden Fransen lopen stille tochten

De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij van donderdag waardoor een agente om het leven kwam. Mogelijk was Boumedienne vrijdag ook in de supermarkt.

Gesluierde vrouw met kruisboog

De 26-jarige vrouw is volgens de krant Le Figaro een geradicaliseerde moslima. Ze gaat sinds 2009 gesluierd door het leven en heeft haar werk achter de kassa op moeten geven. Boumedienne zou met Coulibaly zijn getrouwd, maar niet voor de wet. Ze belde vorig jaar naar verluidt vijfhonderd keer met de vrouw van terrorist Chérif Kouachi, Izzana Hamyd. De broers Kouachi zijn vrijdag door de politie doodgeschoten.

Lees ook: Hoogste paraatheid Frankrijk na aanslagen Parijs

Op internet circuleren foto’s van een gesluierde vrouw met een kruisboog die ze richt op de camera. Dat zou Boumedienne zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meest gezochte terroriste van Frankrijk is in Syrië
Sluiten