Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 20 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Meer treinen tussen Amsterdam en Rotterdam

Reizigers kunnen vanaf 2016 elk kwartier met een snelle trein van Amsterdam naar Rotterdam over de hsl reizen. Momenteel rijdt de Intercity Direct in beide richtingen slechts twee keer per uur. Daar komt er nu een bij. Bovendien gaat de Intercity Brussel naar België ook over de hsl rijden, die reizigers voor binnenlandse ritten mogen gebruiken.

De frequentieverhoging stonden eerder gepland voor 2017, maar omdat er nu al extra treinen beschikbaar zijn kan deze stap eerder worden gezet. NS heeft laten weten dat de eerste wijzigingen in de dienstregeling al in de loop van dit jaar gaan plaatsvinden. Er zullen vanaf dat moment drie treinen per uur vertrekken.

Breda

Ook de intercity tussen Den Haag en Eindhoven gaat vanaf december 2016 deels over de hsl rijden, tussen Rotterdam en Breda. Hierdoor ontstaat ook meer tijdwinst voor reizigers op dit traject. Twee van de vier snelle treinen tussen Amsterdam en Rotterdam rijden dan ook door naar Breda.

NS gaat ervan uit dat veel reizigers zullen profiteren van de extra snelle treinen. De Intercity Direct’s tussen de grootste steden van Nederland zijn in de spits vaak overvol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer treinen tussen Amsterdam en Rotterdam
Sluiten